Masaši Kišimoto

Masaši Kišimoto

49695 1234092146 5848 n

Masaši Kišimoto rodjen 8.Novembra 1974. brat blizanac Seisašija Kišimotoa i svetski poznati manga autor tvorac anime i mange Naruto.Pored ove svetski poznate mange, Masaši je stvorio još Karikuria, za koga je dobio Hop step nagradu, Mario i Bench.

Kišimoto je rodjen u Okayama prefekturi Japana, kao stariji od dvojice blizanaca. Posle rodjenja roditelji su po starom običaju ispred dečaka stavili tri predmeta koja odredjuju sudbinu, za koji se dete uhvati. Seisaši je uzeo četkicu, a Masaši novac, za št Masaši kaže,,Ja sam bio zlo dete.

Kišimotov omiljeni autor iz tetinjstav na koga se ugledao je Akira Toriama, tvorac Zmajeve kugle. Masaši ga je čak smatrao bogom svog detinjstva i idolom.Lik Naruta Uzumakija baziran je na Son Gokuu.

  • Prilikom stvaranje crteža u mangi Kišimoto prati proces od četiri koraka. Prvo gruba skica, potom tuširanje mastilom, zatim senčenje, i na kraju bojenje ako je manga u boji ili ako radi Takboan(korice mange).

Kišimoto za svoj rad na Narutu koristi Japansku istoriju i kulturu i često ide u Japansko tradicionalno pozorište i Japansku baštu.

Prilikom stvaranja sela Konohe, Kišimoto je zamislio Kyoto u kom nikada nije bio. Kada je stvarao mangu urednik ga je zamolio da stvori rivala Nrutu, koji je kul genije, da bi manga bila zanimljivija. Tako je nastao Saske Učiha.

Kada je stvarao glavnu junakinju Kišimoto je mislio,,Ne znam kako prava glavna junakinja treba da bude“ pa je stvorio Sakuru Haruno.

Kišimoto je jednom izjavio kako bi Šikamaru Nara bio nejgov izbor za dečka, kada bi bio devojka, jer se vidi da će Šikamaru uz malo truda na pamet uspeti u životu.Takodje je u intervjuu 2010 godine izjavio kako bi Hinata Hjuga bila bolja glavna junakinja od Sakure Haruno, ali da će Sakura morati više da se potrudi u budućnosti.

Kišimoto često spominje svoj uginuli fikus, Ukki-kun koji je uvenuo usled nedostatka dobre atmosfere i prehranjenosti.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s